In tijden van sociale afstand, zoals we nu beleven met het coronavirus, is online communicatie belangrijker dan ooit. Op zo’n moment slaan we de handen virtueel in elkaar. Hier zijn 5 tips voor creatieve communicatie, om zo de band aan te halen met de mensen die jij wil bereiken.

Social distancing without disconnecting

Spreek je team en je klanten aan, informeer hen, laat van je horen, houd de vinger aan de pols. Zo blijf je verbonden en stel je hen gerust. Misschien ben je digitaal zelfs meer nabij dan ooit tevoren.

Alle kanalen open

Wees inventief! De digitale communicatie is een markt in volle bloei. Het is een geknipt moment om je online aanwezigheid te versterken en te ontdekken welke kanalen jou kunnen helpen. Zo verschenen de tips van Wim De Vilder in verband met het coronavirus meteen ook op TikTok. Het was een van de eerste dingen die jongeren ‘s morgens te zien kregen. Slim, niet?

Inspireer

Speel in op de actualiteit, maar met een positieve twist. Zo is een thuisperiode een ideaal moment voor een blog over tuinieren, tips over cocooning of gezellige activiteiten met de kids.  
Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Vanuit welke invalshoek kan jouw bedrijf of organisatie de doelgroep blijven inspireren?

Life behind the scenes

Laat mensen weten hoe het er bij jou aan toegaat op het bedrijf en keep up the spirit. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en dat zet aan tot solidariteit. Hint: er mag daarbij al eens gelachen worden. Zo maakt Trevor Noah, de presentator van de Daily Show, nu vlogs vanuit de huiskamer. De ene dag al wat informatiever dan de andere.

Carpe diem

De hectiek van alledag valt even helemaal stil. Gebruik het moment en neem je communicatie onder de loep. Wat leert een crisis je bedrijf over het bereiken van jouw doelgroep en de kanalen die je gebruikt? Is jouw communicatiestrategie al futureproof? Voer voor een inspirerende virtuele brainstorm met je team. Na de storm zijn jullie klaar om weer in actie te schieten!


Heb je vragen over jouw online communicatie?
Wij staan voor je klaar.