Ondertussen zit ik al over de helft van mijn stage… De laatste fase van mijn opleiding beloofde een knaller te zijn met een stageplaats bij Content Makers. Na 10 weken, kan ik je dit ook écht bevestigen. Oh wacht… Ik vergeet me voor te stellen!

Hallo! Mijn naam is Chelsea en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding bedrijfsmanagement, met afstudeerrichting marketing aan de Thomas More hogeschool. In het kader van mijn opleiding, moest ik een stageplaats zoeken om in de praktijk te zetten wat ik tijdens de lessen leerde. Omdat ik echt graag terecht wilde komen in de wereld van digitale marketing en meer bepaald in content creatie en copywriten, koos ik voor Content Makers.

Mijn takenpakket

Wat ik hier zoal doe tijdens mijn stage? Vooral veel schrijven… het ene woord na het andere. Een artikel voor Jobat, een blog voor Content Makers zelf, artikels voor andere klanten, enzovoort. Telkens over andere onderwerpen en met andere doelgroepen, waardoor er steeds variatie in elke werkdag zit. Of ik dat soms beu word? Absoluut niet. Toegegeven: het is niet altijd gemakkelijk om constant te blijven schrijven, maar gelukkig doe ik ook nog andere dingen om af en toe eens af te wisselen!

Naast het schrijven van lange teksten, bedenk ik ook ideeën voor onze sociale media en die van onze klanten. Na het bedenken, werk ik de ideeën mee uit en post ik ze mee op de sociale media. Als ik dan af en toe iets visueels nodig heb, moet ik het hier maar vragen en wordt dat geregeld!

De grote verschillen met naar school gaan

Naar school gaan en ergens echt werken, zijn twee totaal verschillende zaken. De werkdagen hier vliegen voorbij en ik kan het me al bijna niet meer inbeelden om terug op de schoolbanken te zitten. Wat nu de grote verschillen zijn tussen werken en naar school gaan? Dat varieert volgens mij nogal…

1. Focus on the job

Op school kan je wel even wegdromen tijdens de les, taken en opdrachten kwamen altijd wel online in de agenda… De kans dat je dus ééééécht iets miste bij afwezigheid of een onoplettendheid, was vrijwel nihil. Op het werk, moet je zelf je deadlines in het oog houden en bijhouden. Heb je iets niet gehoord of een mailtje niet goed gelezen? Dan werk je gegarandeerd jezelf in de problemen en moet je last minute werken of mis je een deadline. Gelukkig ben ik nog nooit echt iets vergeten, maar ik merk wel dat ik veel meer gefocust moet zijn dan op school.

2. Timemanagement skills

Om deadlines te halen heb je vaardigheden nodig op het gebied van tijdmanagement. Op school valt dat allemaal wel mee… Heb je wat tijd te kort, dan skip je gewoon een les en werk je tussendoor. Tijdens het werken op stage, is dit geen optie. Je moet altijd zelf zorgen dat je je agenda goed indeelt om alles op tijd klaar te hebben.

3. Telefoneren is de beste optie

Heb je snel iemand nodig? Dan grijp je het best even naar de telefoon. Een mailtje of een berichtje is handig, maar zeker niet de snelste optie. Een dringende vraag krijg je meestal niet als eerste beantwoord via mail. Zoals bij de meeste twintigers, was bellen niet mijn eerste go-to om iemand te bereiken. Ik greep gemakkelijk naar een sms of mail. Ondertussen is hier verandering in gekomen, gezien het feit dat het gewoon zoveel gemakkelijker en sneller gaat.

Time flies when you’re having fun…

Wat ik me pas echt gerealiseerd heb toen ik hier even bezig was, was hoe snel de tijd vooruit gaat. Wanneer je naar school gaat, deel je zelf je tijd grotendeels in. Je kiest zelf of je al dan niet naar de les gaat, je beslist zelf wanneer je aan taken en opdrachten werkt. Het schema werd pas drukker naar het einde van een semester toe.

Vanaf het moment dat ik hier begon aan mijn stage, is de tijd voorbij gevlogen. Of dit nu komt door de leuke collega’s, omdat ik het werk graag doe, of door een combinatie van beiden, dat laat ik in het midden. Nog even en mijn stage zit er al op… Ik heb alvast veel bijgeleerd en me goed geamuseerd, en… niet doorvertellen hé, maar misschien krijgen ze mij hier nog niet zo snel buiten na mijn stage.