Time flies when you’re having fun! Na 8 weken stage bij Content Makers, kan ik dat zeker bevestigen. Met een klein hartje kwam ik die allereerste dag het kantoor binnen … Achteraf bekeken was er geen enkele reden voor stress.

Ik ben Melanie, inmiddels ex-studente Media en Entertainment Business aan Thomas More Mechelen. Voor ik afzwaaide mocht ik nog een laatste tussenstop maken bij een boeiend stagebedrijf. Hoog tijd om alle vaardigheden en kennis die ik tijdens drie jaar Thomas More verzamelde eens te toetsen aan de praktijk!

Als content creator ga ik in mijn vrije tijd het liefst met mijn camera op stap. Bijna elke dag ben ik er mee bezig, het is mijn grootste passie. Daarom wilde ik mezelf uitdagen om tijdens mijn stage content te maken in opdracht, voor klanten dus. Content op vraag heeft namelijk steeds weer een andere tone of voice. Die uitdaging sprak me aan.

Hoe het eraan toegaat

Benieuwd wat jou als stagiair te wachten staat? Ik licht een tipje van de sluier.

Klein, maar fijn

Bij Content Makers werk je in een klein team. Heb je snel iemand nodig? Geen probleem, dat gebeurt hier vlotjes face to face. Snelle antwoorden op je vragen gegarandeerd! De collega’s staan altijd open voor een praatje of een potje lachen tussendoor. Heb je ergens hulp bij nodig? Ze helpen je graag verder.

Elke week houden we een statusmeeting. Zo blijft iedereen in het team op de hoogte van de zaken. Een klant die wacht op een nieuwe strategie? Ideeën rond een nieuw thema die we mogen uitwerken? Tijd voor een brainstorm!

Mijn takenpakket op maat 

Wat ik hier de voorbije 8 weken zoal heb gedaan? Uhm… een hele wasdraad vol! Als stagiaire bij Content Makers zet je geen koffie. Je bent een volwaardig lid van het team en draait mee als een nieuwe collega. Op basis van jouw interesses en skills worden je opdrachten toegewezen. Het is jouw verantwoordelijkheid om die opdrachten tegen de deadline af te werken.  

“Als stagiaire bij Content Makers ben je lid van het team en draai je mee als een nieuwe collega.”

Melanie Cannoot

Mijn talent ligt vooral bij design, video en sociale media. Op draaidagen was ik van de partij om creatieve behind the scenes te filmen voor onze eigen kanalen. Ik schreef verschillende scenario’s voor online video’s, die ik op eigen houtje mocht filmen en monteren. Maar ook adverteren, concepten uitwerken en sterke beelden zoeken stond op mijn agenda. Mijn favoriete opdracht? De lay-out verzorgen van salesdocumenten.

Time management skills 

Wat ik het moeilijkste vond? Time management! Een opdracht volledig afwerken voor de deadline behoort tot jouw verantwoordelijkheid. Om dat waar te maken, moet je met heel wat zaken rekening houden in je planning. Vooreerst mag die planning niet té vol staan. En om tijdig te zijn, deel je de taak op in deeltaken en plan je flink vooruit. Zo moet je een feedbackronde van de klant en eventueel collega’s voorzien, en die feedback ook tijdig verwerken … En natuurlijk staat kwaliteit steeds voorop. De klant moet immers tevreden zijn met het eindresultaat. 

“Wie enkele weken gemotiveerd meewerkt, krijgt de workflow snel onder de knie.”

Melanie Cannoot

Dit was een compleet nieuwe manier van werken voor mij. Op school werk je natuurlijk ook met deadlines. Maar zodra je taak werd ingediend, is de opdracht af. De feedback van leerkrachten gebeurt pas achteraf. 

Geen nood: wie enkele weken gemotiveerd meewerkt, krijgt de workflow snel onder de knie. Zo voeg je time management skills toe aan je cv in no time!

Het verdict?

Ben je op zoek naar een stageplaats waar je écht deel uitmaakt van het team? Een stageplaats die rekening houdt met wat jij écht wilt leren? Dan ben je bij Content Makers aan het juiste adres! Ik had geen minuut spijt van mijn keuze.

Succes! 👇

GEZOCHT: STAGIAIR(E) MET GRAFISCH OF VIDEOTALENT

Wil je graag échte professionele ervaring opdoen en niet zomaar wat koffiezetten of fotokopietjes maken? 

Welkom bij Content Makers!