6 dingen die je op stage leert en niet op school

Hallo, ik ben Ellen, stagiaire bij Content Makers.

Na vier weken stage lopen, heb ik al heel wat bijgeleerd, daarom: 6 dingen die je op stage leert en niet op school.

1.    Op tijd komen is een must

Op school een kwartiertje te laat de les binnenwandelen, is voor de meeste studenten wel een standaard gegeven. Op stage zijn er geen academische kwartiertjes. Daar begin je gewoon op tijd.

2.    Je stem laten horen, wordt geapprecieerd

Regelmatig worden er bij Content Makers brainstormsessies georganiseerd om de ideeën voor de online marketing en sociale media van de klanten uit te denken, en daarbij wordt mijn input wel degelijk geapprecieerd. Hoe meer mensen meedenken, hoe leuker het uiteindelijke concept wordt.

3.    Rekening houden met de mening van de klant is belangrijk

Soms bedenk je posts voor Instagram of Facebook, die je zelf ongelooflijk geniaal vindt, maar de klant kan daar anders over denken. Dan is het belangrijk om dat te zien als een extra uitdaging en verder te werken, om zo de go van de klant te krijgen.

4.    Plannen is moeilijk, maar uiteindelijk maakt dat je werk lichter

Deze zou ik eigenlijk al op school geleerd moeten hebben, maar omdat ik nu op stage nog meer verschillende dingen tegelijk moet doen, heb ik het pas hier bij Content Makers echt geleerd. Plannen heeft me ook al uit enkele benarde situaties gehaald. Lijstjes maken, zorgt ervoor dat zelfs deze chaoot het overzicht kan bewaren.

5.    Werken met kleuters is moeilijk, werken met dieren onmogelijk

Voor een lead advertentie moesten we een concept bedenken dat we snel en gemakkelijk konden uitvoeren. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat kindjes veel beter luisteren dan een ezel.

6.    Woorden, woorden en nog eens woorden

Natuurlijk heb ik een goede basiswoordenschat, maar als je heel veel copy moet schrijven, zoek je tien synoniemen op en formuleer je één zin op zeven verschillende manieren. Trouwens kent er iemand een leuker woord voor concurrentieanalyse?

Ook heb ik leren werken met programma’s zoals Mailchimp, Facebook Business Manager en Buffer, maakte ik heel wat stories voor onze Instagrampagina en ging ik al op verkenning in Merchtem en Aalst. Over deze avonturen vertel ik je volgende keer meer.

Tot dan!

Ellen

Content creator en digital creative bij Content Makers